Bindeballe Købmandsgård fra 1897 ligger i Randbøldal tæt på Billund og er i fuld drift. Arkivfoto

Egnshistorisk Forening: Årets bustur går til gammel købmandsgård

Der er åbent for tilmelding til endagsturen til Bindeballe Købmandsgård tæt på Billund

FJENDS Turen går til Bindeballe Købmandsgård i Randbøldal tæt på Billund, når Fjends Egnshistoriske Forening lørdag den 17. juni inviterer på sin årlige bustur.

Bindeballe Købmandsgård blev grundlagt i 1897, samtidig med at Vejle-Vandel Jernbanen blev åbnet. Den er i fuld drift i de originale bygninger som en gammeldags blandet landhandel med personlig betjening, hvor man blandt andet kan købe specialiteter som Bindeballe Bjesk, bitter, brændevin og meget andet.

Her findes også Danmarks største købmandsmuseum med en udstilling af gamle varer, skilte og inventar, som rummer mere end 5000 forskellige varer, hvoraf de ældste er mere end 100 år gamle.

Frokost kan de også servere på Bindeballe Købmandsgård, så den står på smørrebrød med øl og vand.

Herefter går turen videre til Skibelund Krat ved Vejen, der i dag er en monument park. Stedet blev etableret i 1865 efter tabet af Sønderjylland og er anlagt som national møde- og festplads, som i dag er omgivet af mindesmærker for danske personligheder.

Skibelund Krat er markant i forhold til Genforeningen og minder i dag om den årelange indsats for at få Sønderjylland tilbage som en del af Danmark. Det ejes og passes af frivillige kræfter i Skibelundforeningen.

Fjends Egnshistoriske Forening serverer formiddagskaffe på udturen og eftermiddagskaffe på hjemturen.

Se annonce andetsteds i avisen