En LAG er en Lokal Aktionsgruppe, der uddeler EU-midler til lokale projekter i et afgrænset lokalområde. Arkivfoto

Generalforsamling: Farvel til én LAG - goddag til en ny

På samme aften blev der holdt to generalforsamlinger i Lokale Aktionsgrupper, LAG Skive-Viborg

PROJEKTER Der blev på en nylig generalforsamling sagt farvel til den gamle LAG Skive-Viborg, der har eksisteret fra 2014 til 2022, og goddag til en ny med projektperiode 2023-2027 på samme aften.

LAG’en er en Lokal Aktionsgruppe, der står for at vurdere, hvilke projekter rundt i Skive og Viborg kommuner, der skal indstilles til at modtage nogle bestemte EU-midler.

Formand Jens Poulsen, Højslev Kirkeby, kunne om den gamle LAG fortælle, at det seneste år i høj grad er blevet brugt til at foreberede en ny LAG. 2022 blev også et år, hvor der skulle deles ekstra mange penge ud.

- Opsparede driftsmidler, som vi overførte til projekter, samt tilbageløbsmidler betød, at vi havde ekstra mange penge til projekter i 2022. I 2022 modtog vi 16 ansøgninger - lidt færre end vi har modtaget de foregående år. Tilsammen havde de søgt tilskudsmidler for i alt 5.129.595 kroner, og vi valgte at støtte 11 projekter med i alt 3.125.776 kroner, fortæller formanden i en pressemeddelelse.

Generalforsamlingen vedtog at nedsætte et lille forretningsudvalg, som sammen med koordinatoren vil varetage de få opgaver, der er tilbage i forhold de projekter, LAG’en har støttet.

Til forretningsudvalget valgtes Jens Poulsen, Højslev Kirkeby, Jens Have, Skive og Thue Grum-Schwensen, Rødding.

Også den nye LAG havde generalforsamling samme aften. Foreningen blev stiftet i august sidste år, hvor der også blev valgt en bestyrelse.

- Som baggrund for vores arbejde i den nye projektperiode skulle der udarbejdes en ny udviklingsstrategi. Dette arbejde kom i gang ved afholdelse af et par temamøder, hvor der var mulighed for at komme med bidrag til den nye strategi. Vi fik oplæg fra de to kommuner og regionsrådet. Yderligere fik vi oplæg fra Business Skive og Business Viborg, fortæller Jens Poulsen.