Mønsteds målmand Casper Drensborg var flyvende i kampen og bronze, da han først forhindrede Sparkær i at løbe med sejren i ordinær spilletid og siden blev afgørende i straffesparkskonkurrencen med to redninger. Foto: Steen Don

It´s not coming home: Skals løb med Fjends Cuppen

De grønne sikrede sig med finalesejr over Viborg Nørremarken et års håneret, mens Mønsted besejrede Sparkær i kampen om bronze og blev bedste Fjends-hold

FODBOLD Det var allerede før finaledagen givet, at den eftertragtede Fjends Cup i turneringens 40. udgave ikke i 2022 ville vende tilbage til moderlandet, efter den i 2021 blev taget med helt til Borup ovre på den forkerte side af Hjarbæk Fjord.

Da finalen blev fløjtet op af dommer Karsten Toft-Hansen, var det i stedet de grønklædte naboer til sidste års vinder, Skals, der stod på den ene side, mens de gul- og sortstribede hvepse fra Viborg Nørremarken stod på den anden side og dermed fulgte op på sidste års flotte entre i turneringen med endnu en finaleplads.

Udfaldet blev desværre det samme for hvepsene, der efter et klart nederlag på 0-3 til Skals heller ikke denne gang formåede at tage stikket hjem og indtil videre må bære prædikatet »de evige toere«.

Det skete efter en finale, der ikke blev alt for sindsoprivende, da først Skals tidligt i kampen havde bragt sig på 1-0 ved Lasse Broberg.

Herefter kunne det nyslåede serie 3-hold stille og roligt kontrollere kampen, uden at Nørremarken var i stand til at spille sig til det helt store.

Spænding var der dog fortsat i kampen, indtil Skals´ Kim Sommer med et kvarter igen scorede til 2-0 på hovedstød, og da Lasse Broberg kort efter også scorede til 3-0, var det sidste søm banket i kisten.

Så gjorde det ikke så meget, at Lasse Broberg missede et finale-hattrick, da han mod kampens slutning sendte et straffespark på trekantsammenføjningen.

Dermed kunne Skals lade champagnepropperne springe og løfte Fjends Folkeblads vandrepokal, som senest var i Skals at vende i 2015, samt yderligere en pokal til ejendom.

Spænding i uskøn bronzedyst

Velspillet var kampen om tredjepladsen bestemt heller ikke, men her blev spændingen trods alt bevaret til sidste fløjt, da Mønsted efter en intens, men uskøn forestilling kunne hænge bronzemedaljerne om halsen.

Der skulle dog straffesparkskonkurrence til, før det nyslåede serie 2-hold nåede så langt, og i øvrigt var det ikke meget, man så til serie 2-truppen fra Mønsted, der på dagen i alt væsentligt måtte trække på spillere fra andet geled, og stemningen var ikke i top i Sparkær-lejren efter at have tabt til naboklubbens reservehold.

Begge mandskaber havde lidt svært ved at komme ud ad starthullerne i en 1. halvleg, der ikke kaldte på megen kommentering fra turneringsleder H.P. Johansen.

Han havde ellers fået rigget det helt professionelle gear til, så han kunne vandre op og ned ad sidelinjen med en mikrofon spændt for fuldskægget, men han var slemt stille gennem en 1. halvleg, der kun kaldte på kommentering af et par udskiftninger.

Flyvende flagermus i målet

2. halvleg startede med et halvt tilbud til hvert mandskab, som dog ikke gav målmændene nogen forstrækninger.

Men pludselig i det 53. minut kunne Mønsted-lejren juble, da Keven Pedersen på et velplaceret spark med indersiden fra kanten af feltet kunne gøre det til 1-0.

Herefter overlod Mønsted det meste af spillet til naboerne, og som halvlegen skred frem, begyndte det mere og mere at rumstere omkring gæsternes bur, men målmand Casper Drensborg var flyvende som en flagermus.

I det 75. minut kunne han dog ikke forhindre Sparkærs goalgetter Kasper Møller i at prikke kuglen i kassen fra tæt hold efter godt forarbejde på venstreflanken af Daniel Brøns.

Mere blev det ikke til, selv om Mønsted faktisk havde bolden i nettet i slutminutterne, men det mål blev annulleret for offside.

Dermed måtte man skride til straffesparkskonkurrence for at få sagerne afgjort, og i Fjends Cup afvikler man den slags på »amerikansk« vis, hvor skytten har 10 sekunder til at drible bolden fra midten ned til mål, hvor målmanden må bruge hele feltet til at forhindre en scoring.

Det koncept havde Mønsted mest styr på, måske efter at have øvet sig i semifinalen, hvor man tabte den disciplin til Viborg Nørremarken, og med 4-2 sikrede det, der de facto var Mønsteds andethold, klubben en plads på podiet.

De grønklædte spillere fra Skals, der senest vandt Fjends Cup i 2015, kunne igen i 2022 lade champagnepropperne springe efter finalesejr på 3-0 over Viborg Nørremarken. Foto: Jacob Mackenhauer