Arkivfoto

Fodbold: Stoholm fik efterårets første sejr

Fodbold, serie 4 for herrer, Stoholm IF - Sallingsund 5-1 (1-1)

FODBOLD Efter en meget hård start på efterårssæsonen med to store nederlag kom Stoholm IF-Fodbold på pointtavlen i fodboldens serie 4 tirsdag aften.

Her kom det ukrainske Sallingsund-hold på besøg på Karlsen Arena, og det endte til sidst med en klar gevinst til fjandboerne.

Der var ændringer i Stoholm-truppen - det lader sig ikke skjule - blandt andet var der fuld spilletid til hele tre tidligere spillende trænere i SIF-Fodbold; nemlig Morten Groth, Martin Trankjær og Jesper Lindegaard. Stoholm har mange helt unge og dygtige fodboldspillere netop nu, men det er også nødvendigt med noget rutine og styring af og til, så kombinationen tirsdag aften så ud til at være et rigtig godt match.

I hvert fald kom der ro på spillet, og fejlene - der nærmest har stået i kø i både Fjends Cup og de første to turneringskampe - blev kraftigt minimeret. Hurtigt kom værterne i front, da Jesper Lindegaard scorede direkte på frispark, og SIF’erne virkede generelt til at være i kontrol. Dog fik udeholdet ud af det blå udlignet i det 35. minut - SIF-defensiven var ikke konsekvente nok på baglinjen, og så snød Sallingsund-angriberens afslutning på mærkelig vis Tobias Johansen i Stoholm-målet.

Stoholmerne var skidt tjent med uafgjort efter de første 45 minutter, men i 2. halvleg blev tingene sat på plads. Kampen i gennem var Sallingsund-spillerne aggressive i nærkampene - således også i deres eget straffesparksfelt - og det betød uhørte tre straffespark til SIF efter pausen. De første to nettede Nicolaj Christensen på, mens Morten Groth øgede til 4-1 i slutfasen. En enkelt scoring mere blev det til, da Mathias Rørbæk Klausen fandt vej til nettet for anden kamp i træk.

Dommer Søren Skovbo gav en enkelt advarsel i løbet af de 90 minutter - det gule kort tilfaldt gæsterne.

I den kommende runde skal SIF på udebane møde Viborg Søndermarken i Liseborg - den dyst afvikles på søndag d. 21. august klokken 16.00.