Mads Bøvling-Kristensen (tv) har per 31. juli overtaget Skive Havns Båd- og Motorservice fra Jens Viborg. Han startede firmaet i 1995, men efter 28 år ved roret går han nu på efterløn. Foto: Henrik Bagge

Ny mand ved roret: Mads overtager båd- og motorservice

Efter 28 år kommer Skive Havns Båd- og Motorservice på nye hænder

STOHOLM I 28 år har han drevet Skive Havns Båd- og Motorservice, men nu er det slut. Jens Viborg går på efterløn, og det betyder, at man fremover vil få Mads Bøvling-Kristensen i røret, hvis man ringer til firmaet.

Han driver i forvejen firmaet MekTek fra sit hjem i Fjends, men fra den 31. juli har han også overtaget roret i Skive Havns Båd- og Motorservice.

- Jeg er blevet 64 år, så jeg stopper nu og bliver efterlønner, så jeg skal til at gå og hygge mig, griner Jens Viborg, der dog ikke regner med at komme til at ligge på den lade side.

Han har blandt andet selv en stor sejlbåd liggende i Skive Havn, som trænger til at blive luftet noget mere.

Kommer, når du kalder

Det var i 1995, at Jens Viborg startede firma på havnen i Skive, hvis butiksdel han og hustruen Kirsten dog lukkede efter 13 år, så han siden så at sige bare er kommet, når nogen kaldte, mens han har haft lager hjemme på Petravej i Vinde.

Jens Viborg har med andre ord kørt rundt og ydet service og eftersyn på både og motorer der, hvor de lå, og det har bragt ham vidt omkring i Limfjordshavnene, men også med faste kunder så langt væk som Djursland og Aarhus.

Og det er i alt væsentligt den kundeportefølje og de aftaler, Mads Bøvling-Kristensen nu overtager, for værktøj og kassevogn har han selv i forvejen.

- Jeg kommer til at overtage firmaets gode navn, telefonnummer, hjemmeside og kunder. Fremover bliver det bare herfra, siger Mads Bøvling-Kristensen i sit værksted på Rørgaardsvej syd for Stoholm.

To skibe i søen

Mads Bøvling-Kristensen har siden efteråret 2022 været selvstændig med firmaet MekTek, hvor den 40-årige smed lejer sin egen arbejdskraft ud til andre som en slags vikarbureau.

- Det har været forskellige firmaer både her i Fjends og i Salling, der har brug for ekstra arbejdskraft på små og store projekter. Og det har egentlig været fast arbejde i lange perioder, siger Mads Bøvling-Kristensen.

Med overtagelsen af Skive Havns Båd- og Motorservice har han nu to skibe i søen, som dog ikke kommer til at kollidere med hinanden.

Jens Viborgs arbejde har nemlig også været meget sæsonbetonet, så det store træk har været med klargøring af både til foråret, mens det senere på året drosler ned med travlheden.