Cornelius Sølager fra Viborg (th) var ikke bange for at posere lidt for fotografen med den meget levende fangst i hånden, mens hans tvillingsøster Veronica og mor Christel så til. Foto: Henrik Bagge

Det blå humør nåede mastens top

Virksund Lystbådehavn kunne notere sig en gedigen succes med jubilæumsfest

NORDFJENDS Alle sejl var sat til for at fejre Virksund Lystbådehavns 50 års jubilæum i den forgangne weekend med kapsejlads, åben båd på havnen, fællessang og jubilæumsrevy, inden det hele sluttede med et brag lørdag aften med middag, musikunderholdning og festfyrværkeri.

Og efter tre minderige dage, var det en ovenud tilfreds Kirsten Pugholm, der som formand for Virksund Lystbådehavn kunne gøre status.

- Jeg synes, det er gået over al forventning. Der var masser af positive og glade mennesker til alle aktiviteterne, og de trængte virkelig til at komme ud, kunne man mærke. Vi havde jo forsøgt at lave noget for alle aldersgrupper, og det lykkedes vi vist meget godt med, siger Kirsten Pugholm.

Fjol, festbanket og fællessang

Et enkelt minus i regnskabet måtte arrangørerne notere sig, da torsdagens planlagte flotillesejlads måtte aflyses på grund af for megen blæst.

Men en lærerig skattejagt på havnen trak 74 af de mindste til, og både til festbanketten lørdag aften og helstegt pattegris fredag aften måtte de røde lygter ud med 150 tilmeldte og totalt udsolgt.

Fredag aftens måltid blev efterfulgt af en revy, der havde plads til 200 tilskuere.

- Og alligevel var der 30 mennesker udenfor, som ikke kunne få plads i teltet, siger Kirsten Pugholm, der dog talte en anden begivenhed som jubilæumsfestens højdepunkt.

- Det, der rørte mig allermest, var, da vi tog nogle gode sange sammen, og 150 mennesker bare sang igennem, så det rungede. Det var lige så hårene rejste sig, siger Kirsten Pugholm, der har haft sin gang på havnen siden 1988 og ikke kan mindes en bedre stemning i alle de år.

Krabbejagt et sikkert hit

Humøret var da også højt og gæstfriheden stor, da avisen tilbragte en del af lørdag eftermiddag blandt de mennesker, der fandt omgivelserne på havnen de helt rigtige til en afslappet dag i godt selskab.

Masser af aktiviteter for hele familien havde lokket mange til i den slags vejr, der hverken er for koldt eller for varmt, og de kunne blandt andet fordrive tiden med en flot udstilling af veteranbiler og en dramatisk redningsaktion af Helicopter Wing fra Flyvestation Karup.

I mere rolige omgivelser fandt vi Conrad, 8 år, og August, 11 år, fra Hinnerup i pendulfart med spande fyldt med vand fra havnen.

Det viste sig, at de havde lovet at hjælpe med at holde vandet friskt i det akvarium, Limfjordsmuseet havde stillet op i standen »Havbiolog i børnehøjde«, der lånte gear ud til børn på reje- og krabbefangst og samtidig gav dem nyttig info om det lokale liv under overfladen.

Blandt dem med mod på fangertilværelsen var tvillingerne Cornelius og Veronica, der var taget med mor, Christel Sølager, fra Viborg for at prøve evnerne af med pind, snor og tøjklemme.

Og hvis det meget leben i akvariet var noget at måle efter, bed krabberne i hvert fald lystigt på denne lørdag.