Kris Olesen er vendt tilbage i Stoholm-uniformen. Arkivfoto: Steen Don

Håndbold: Stoholm tog fornem skalp

Defensive justeringer i pausen gjorde hjemmeholdet flyvende

HÅNDBOLD Nørre Djurs var ét af kun to ubesejrede hold i herrernes 2. division, inden der fredag aften blev taget hul på fjerde runde i turneringen.

Det er de dog ikke længere. Nørre Djurs kom nemlig til kort mod Stoholm IF, som på eget gulv nappede en flot triumf med 31-28.

Ved pausen var billedet ellers et noget andet. Gæsterne førte med fire mål, men så vågnede fjandboerne altså op til dåd.

- Det er en kæmpe skalp og også lidt overraskende, at vi formår at tage den. Især i forhold til kampens forløb, hvor vi var bagud med fire ved pausen og også med seks i løbet af første halvleg. Vi hang lidt efter dem, så at vi formåede at kunne komme tilbage var en meget stor skalp for os. Vi leverede på et meget højt niveau i anden halvleg. Det er sådan en sejr, der også giver nogle forhåbninger om, at vi kan være med i den sjove ende af tabellen, beretter træner Allan Kjær.

Et par defensive justeringer i pausen betød, at Stoholm kom flyvende ud efter sidebyttet. Der blev dækket efter hensigten på en duelspiller fra Nørre Djurs, og på deres venstre back blev der taget den nødvendige højde.

- Justeringerne gjorde, at vi stod helt fantastisk defensivt, og så fik vi også kontrafasen i gang og fandt lidt nemme mål. Derudover fik vi gået mere mod kassen, og det første kvarter af anden halvleg vandt vi med 11-2, fortæller Stoholm-træneren.

Det betød, at der var vendt op og ned på stillingen, og den føring havde Stoholm altså ikke i sinde at give fra sig igen.

- Jeg stod egentlig og var rimelig tryg det sidste kvarter, hvor vi hele tiden var foran med 3-4 mål. De gik dog højt og i noget fuldbane til sidst, og der var man selvfølgelig sådan lidt ... Men jeg synes, vi var i kontrol i det meste af anden halvleg, siger han.

Til kampen mod Nørre Djurs gav Stoholm comeback til en gammel kending, da Kris Olesen, som ikke har været med i opstarten, var tilbage i truppen.

- Historien er, at han ikke havde fundet en klub i Aarhus at starte op i, og så har det givet sig selv, at vi skulle finde hinanden igen. Det er fantastisk at få en mand tilbage, som har været i klubben i mange år, og som kender Stoholm. Det gør noget godt for os, understreger Allan Kjær.

Olesen havde trænet én gang med truppen inden opgøret og endte med at notere sig for et enkelt mål.

Otte gange så mange mål stod Nikola Tesic for. Den rutinerede fløjspiller var således et vidnesbyrd om, at kontrafasen fungerede godt, og han var en af de spillere, der fortjente store roser efter kampen. Det var der dog også et par andre, der gjorde.

- Henrik Pinholt spillede en meget stor anden halvleg, og han skal have stor kredit. Han blev både af tilskuere og i omklædningsrummet kåret som kampens bedste. Og så stod Frederik Tranemose i målet en rigtig god anden halvleg. Han havde mange redninger, og når man har det, kan man også løbe kontra, konstaterer Allan Kjær.