Fra venstre ses Daniel Joy, Samuel Ledet og Benjamin Rosenbohm, der arbejder på højtryk i et lille anneks for at blive klar med deres nye pophit. Foto: Lars Rasborg

Sommercamp for sangskrivere: Unge musikere slap fantasien løs i Virksund

Der kunne høres sød musik i sommerhusområdet ved Virksund for nylig, da 17 unge musikere flyttede ind for at producere musik i fællesskab

MUSIK Virksund lagde for nylig sommerhusområde til en ganske særlig sommercamp for unge professionelle musikere.

Virksund Songwritercamp lejede sig nemlig ind i ikke færre end fire sommerhuse på Sandkrogen, hvor i alt 17 unge musikere skulle producere ny popmusik på mindre end en uge.

Det var fjerde år i træk, at songwritercampen fandt sted, og den har vokset sig større for hvert år.

- Det startede egentlig bare med, at jeg tog nogle venner ud til mine forældres sommerhus i Virksund for at hygge os sammen og lave musik, fortæller Marie Møller Foged, der er projektleder for songwritercampen.

Hun er selv fra Viborg og har gået på musikalsk grundkursus (MGK) i Skive og Viborg sammen med Søren Lausen Henriksen fra Lånum, som hun har skabt sangskrivercampen med.

- Søren og jeg arbejdede videre på idéen om at skabe en årlig camp i Virksund for andre unge musikere, som enten arbejder mod deres store gennembrud eller allerede har brudt igennem, forklarer Marie Møller Foged, og Søren Lausen Henriksen supplerer:

- Vi er meget stolte og glade for, at vi i år har samlet et stærkt hold af talentfulde musikere, der alle har foden indenfor i den professionelle musikbranche.

Nyt pophit på tre dage

De 17 deltagere er delt ud i grupper, hvor mindst tre roller skal være udfyldt: En skal stå for skrive teksten, en anden står for at producere musikken, og en artist skal indspille vokalen til sangen,

I et lille anneks til et af sommerhusene sidder de tre gutter Samuel Ledet, Daniel Joy og Benjamin Rosenbohm. De kender kun hinanden perifert fra det danske musikmiljø, men det har ikke hindret dem i at arbejde med musikken sammen.

- Den danske musikbranche er en lille verden, så vi har alle hørt om hinanden, fortæller 20-årige Benjamin Rosenbohm. Han er gruppens artist og kendes blandt andet fra sin deltagelse i Dansk Melodi Grand Prix 2020, som han vandt med sangen »Yes« sammen med Tanne Balcells.

- Det er meget inspirerende og lærerigt at se, hvordan de andre arbejder med musikken, og så har vi et rigtig hyggeligt fællesskab på hele campen, fortæller sangskriveren Daniel Joy, der til daglig også arbejder som producer og sangskriver.

Herrerne ankom til sangskrivercampen med de øvrige deltagere søndag aften. Mandag gik arbejdet med popsangen i gang, og tirsdag eftermiddag regnede de med at være helt færdig med det nye pophit samme aften.

- Det klarer vi sagtens, lød det fra Samuel Ledet, der er gruppens producer, der for ganske få dage siden skrev kontrakt med den verdenskendte DJ, Marshmello.

De forskellige gruppers popsange skal være klar senest onsdag aften, for torsdag ankommer et professionelt panel fra musikbranchen, som skal vurdere de forskellige numres kvalitet.

Campen er gået fra at være en spontan håndfuld unge mennesker samlet i ét sommerhus til nu at være et velorganisaret foretagende med sponsorater fra Tuborgfondet, Koda Kultur og DPA (Profesionelle sangskrivere og producere).

- Sponsoraterne gør det muligt at lave en musikcamp uden en alt for stor egenbetaling. De sørger også for, at vi kan få så mange musikere fra primært København og Aarhus hele vejen her til Virksund for at deltage, fortæller Marie Møller Foged.

Ud over de 17 unge deltagere til songwritercampen kommer der også en række store navne indenfor den danske musikbranche. Det er et såkaldt branchepanel, der skal lytte til de popsange, som de unge talenter har fået skabt i løbet af de første tre dage på campen.

Panelet består af Marcus Winther John, der er sangskriver og har arbejdet sammen med Sanne Salomonsen, Dizzy Mizz Lizzy, Hjalmer og Tim Christensen. Dertil kommer musikproduceren Ole Brodersen Meyer, der har samarbejdet med Selena Gomez, Jung og Kylie Minogue. Og det sidste medlem af branchepanelet er Julia Bradland, der er talentspejder for pladeselskabet Sony.

Søren Lausen Henriksen fra Lånum og Marie Møller Foged fra Viborg har begge gået på Musikalsk Grundkursus i Skive, og de har i fællesskab skabt songwritercampen i Virksund. Foto: Lars Rasborg
Sangskriver Christopher Rohde-Frisk (i midten) er med til songwritercampen for tredje år i træk. , siger han. Han er i gruppe med producer Mathias Thunbo og artisten Olivia Dam Junget, der skaber musik under kunstnernavnet »Ollie«. Foto: Lars Rasborg