18-årige Tilde Teglgaard Lund øver sig i opskæring hos sin arbejdsgiver, Stoholm Slagter, inden turen går til DM i Skills i Fredericia i starten af februar. Privatfoto

Knivene er hvæsset: Tilde skal til DM i Skills

Hun er førsteårs lærling og kun lige fyldt 18 år, men hun er allerede blandt landets 10 største talenter i sit fag

STOHOLM Hos Stoholm Slagter har de en lærling gående rundt, der kan sit kram som gourmetslagter.

Tilde Teglgaard Lund fra Stoholm forbereder sig således lige nu på at deltage i DM i Skills i Fredericia 2.-4. februar.

Her kæmper i alt 280 særlige talenter om at blive danmarksmester indenfor deres respektive fag som slagter, tømrer, frisør, murer, anlægsgartner, social- og sundhedsassistent eller et af de 39 andre praktiske fag, der dystes i.

Indenfor Tilde Teglgaard Lunds fag er de 10 deltagere, der er blevet fundet efter lokale skolemesterskaber på fem forskellige tekniske skoler, der hver har sendt to deltagere afsted, efter de dystede i både madlavning og opskæring.

Eneste førsteårs lærling

Tilde Teglgaard Lund repræsenterer Tech College i Aalborg, og hendes deltagelse bliver kun ekstra spektakulær af, at hun er den eneste førsteårs lærling i feltet.

- Det sker ellers aldrig. Over halvdelen af deltagerne har været med før, og nogle står faktisk og skal aflevere deres svendeprøve, så det er et hårdt felt, siger en stolt arbejdsgiver, Michael Søndergaard, fra Stoholm Slagter.

Han forsøger at give Tilde Teglgaard Lund de bedste betingelser for at træne optimalt, inden der skal dystes i syv forskellige discipliner over tre dage, men der har allerede været grund til at fejre den unge lærling hos Stoholm Slagter.

- Tilde fyldte faktisk 18 år i går, så hun var den eneste, der skulle køres til skolemesterskaberne i september, griner Michael Søndergaard.

50.000 gæster

Også Bjarnaas Møbelpolstring på Brårupvej i Skive har en dygtig lærling, idet Katrine Corell Bech skal med til DM i Skills.

Det samme gør sig gældende for Aske Østergaard Spanggaard, Viborg, der er i lære som personvognsmekaniker hos Kjeldbjergvejens Auto i Kjeldbjerg.

DM i Skills 2023 er den tolvte i rækken, da det første løb af stabelen i 2011, mens 2021 blev coronaaflyst.

Det er et stort arrangement, der også beskæftiger 500 dommere, hjælpere og frivillige.

Det forventes, at op imod 50.000 gæster vil lægge vejen forbi de 23.000 kvadratmeter blandet værksted og udstilling hos Messe C i Fredericia.

Gæsterne tæller blandt andre omkring 500 8. klasser fra hele landet.

Gourmetslagterne skal dyste i syv forskellige discipliner til DM i Skills, og da Tilde Teglgaard Lund i september kvalificerede sig til DM via lokale skolemesterskaber, blev de både testet i madlavning og opskæring. Privatfoto