Torsdag åbnede 53-årige Hussein Yussef fra Holstebro Hagebro Grill & Pizza, der er det tredje initiativ på kort tid, der har været med til at skabe nyt liv på det lille og hensygnende forretningstorv ved tanken i Hagebro. Foto: Steen Don

Lilleby trodser butiksdøden: Nu har de også fået pizzeria og grill

En by, man før bare kørte igennem, har på rekordtid fået nyt liv med tre butiksåbninger

ERHVERV Det lignede sidste søm i kisten til et hensygnende Hagebro, da Jens Damgaard den 26. juni 2022 havde sidste åbningsdag på Hagebro Grill.

Dermed var der ikke længere noget tilbage af byens lille forretningstorv rundt om tanken, efter også købmand Mie Nielsen i sommeren 2021 havde drejet nøglen om.

Men siden er der sket ting og sager i centrum af den lille by på hovedvejen mellem Viborg og Holstebro.

Den 20. december 2022 kunne Haderups Spar-købmand, Malene Houni Hansen, holde første åbningsdag i en selvbetjent købmandsbutik i den ene halvdel af den bygning, der førhen husede dagligvarebutikken Højbjerg Super.

Siden har hendes mand, Torben Houni Hansen, i den anden halvdel af samme bygning åbnet showroom for sit firma med alt inden for hus, have og udeliv, som han driver i Haderup under navnet Gardenpro.

Og torsdag var der så første åbningsdag på det helt nye Hagebro Grill & Pizza, der nu sammen med de to øvrige forretningsdrivende kommer til at udgøre et sandt Kinder-æg af foretagsomhed på lillebyens genfødte forretningstorv med hele tre butikker på én gang.

Erfaren pizzasvinger

Det er 53-årige Hussein Yussef fra Holstebro, der med Hagebro Grill & Pizza har lejet sig ind hos Flemming Kobborg, Vinderup, der ejer hele grunden.

Og mon ikke, han kan finde ud af at svinge en pizza? Han har i hvert fald over 30 års erfaring med det fra pizzeriaer i Lemvig, Struer og ikke mindst Holstebro.

Her har han sammen med tre brødre gennem mange år stået bag det navnkundige Havanna Pizza i en gammel ostebod midt i byens forlystelseskvarter, hvor mange gæster ikke mindst har lagt vejen forbi hen på morgenen for at få lidt i skrutten på vej hjem fra byen.

Det er gået stærkt med at etablere forretning i Hagebro, og Hussein har endnu ikke lagt sig endeligt fast på sit menukort, som i stedet vil forme sig efter de ønsker, kunderne måtte komme med.

- Jeg skal lige først finde ud af, hvad folk her i området kan lide og foretrækker, og så bliver det de ting, jeg serverer, siger Hussein Yussef om det lille pitstop ved hovedvej 16.

Hussein Yussef har over 30 års erfaring med at drive pizzeria fra både Lemvig, Struer og Holstebro, hvor han i mange år sammen med tre brødre har stået bag Havanna Pizza i den gamle ostebod på hjørnet af Grønsgade. Foto: Steen Don

En trafikeret strækning

Som navnet tilsiger, bliver det dog en god blanding af traditionel grillmad og pizza, og Hussein har i sagens natur fundet plads til at installere en pizzaovn i det lille madsted, der har både inde- og udeservering.

Selv om Hagebro ikke rummer mange husstande, kan han glæde sig over, at stedet dagligt er begunstiget af 13.000 bilister, herunder mange lastbilchauffører, på strækningen mellem Viborg og Holstebro, mens byen også tiltrækker mange lystfiskere ved Karup Å, der lidt længere henne ad vejen udgør grænsen mellem Viborg og Herning Kommuner.

Hussein Yussef vil holde åbent alle ugens dage, i weekenden allerede fra klokken 11, og i hvert fald indtil videre kommer han selv til at drive stedet uden hjælp.